Специално за събитието от Париж пристигна президентът и съсобственик на компанията д-р Рупърт Шмидт.

Когато става дума за Biologique Recherche, нищо не е случайно. От създаването си преди 40 години до днес,  адресът на семейната компания в Париж е в култовата сграда на булевард Шанз Елизе 32, описана от Виктор Юго като дом на Граф Монте Кристо в едноименния роман.

На 15 май близо 80 дами , журналисти и клиенти на марката,  се събраха в софийската – Галерия Оборище 5, за да се запознаят с един революционен за света на козметологията продукт – най-новият елемент от кислородната VIP O2 серия на Biologique Recherhe  – Booster VIP O2. За целта, Галерия Оборище 5 беше преобразена  в “Посолство на Красотата” и гостите се пренесоха за малко на Шанз Елизе 32.

Според създателите на марката кожата може да бъде сравнена с къща. “Ако покривът е направен лошо и не гарантира добра защита, всичко, което се намира вътре в нея е обект на стрес. Усъвършенствайки повърхността, ние помагаме на кожата да използва собствените си регенериращи сили и да възстанови по естествен път младостта и здравословния си блясък. Това е процес, основан на прецизно изследване на взаимодействието на епидермиса с най-дълбоките слоеве на кожата, който помага да се разбере по какъв начин активните съставки в козметичните продукти въздействат върху кожата още при първия им контакт с нея. Този подход се нарича „интерфейсна козметология”, изисква персонализирана грижа за всяка отделна кожа и е в основата на философията на нашата марка” – каза д-р Рупърт Шмидт, президент и съсобственик на Biologique Recherche, който представи пред гостите на събитието обновената VIP O2 серия и Booster VIP O2.

Необходимостта от Серия VIP O2: Кислородът е източник на живот, а клетките на кожата се нуждаят от него, за да се регенерират. Замърсяването на околната среда, преобладаващо в градовете, на

рушава основните защитни и регенериращи механизми на кожата. Метаболизмът се забавя и причинява слабо или недостатъчно снабдяване с кислород. Това може да доведе до преждевременно стареене на клетъчно ниво.

Със своята иновативна, “пукаща” текстура и уникалната си формула, Booster VIP O2 е революционен продукт в професионалната козметология, както и всички останали продукти от серията VIP O2. Основната  формула е базирана на  Кислороден комплекс, уникален за Biologique Recherche. Неговите активни съставки позволяват на клетките да дишат по-добре, да произвеждат повече енергия и по-висококачествени протеини. Пукането, което се усеща при нанасянето на продукта е знак за взаимодействието на формулата с кожата.

Изненадата за всички почитатели на терапиите с Biologique Recherche тук е, че професионалната терапия с Booster VIP O2 идва с 3 нови масажни техники.

Процедурата започва с точков масаж за мануално стимулиране на определени точки и меридиани по лицето. Следва нанасяне на почистващо мляко Lait VIP O2 и енергизиращ масаж с помощта на малката масажна ръкавичка. Протоколът продължава с нанасяне на подходящия Lotion P50 и Booster VIP O2, като съгласно специфичната методология на Biologique Recherche, специалистът извършва склуптуриращ масаж. Терапията завършва с нанасяне на коктейл от подходящи серуми, крем и финален серум Fluide VIP O2. По този начин кожата е изцяло детоксикирана, реоксигенирана и изчистена от замърсявания.

Благодарим на Евгения Джаферович, Ивайла Бакалова, Марта Вачкова, Кристина Патрашкова и Никол Станкулова, които бяха малка част от известните дами, насладили се на френския шик на козметичния бранд в Галерия Оборище 5. Меню, базирано на 8 култови френски ястия, поднесени под формата на хапки, в компанията на шампанско, гарнирани с нежен джаз, изсвирен от саксофонист, създаде атмосферата на един истински френски следобед в центъра на София. Изненадата на събитието беше Герасим Дишлиев – Геро, най-успешният български мим, последовател на Марсел Марсо, главен изпълнител в прочутия Цирк дьо Солей и много добър приятел на Biologique Recherche – Bulgaria. Геро пристигна директно от  Париж, за да изиграе специално подготвен етюд, посветен на Biologique Recherche и търсенето на красотата в съвременния свят, за което ще му бъдем вечно благодарни.

Прекрасното видео е дело на нашите любими медийни партньори, прекрасният екип от телевизия „Code Fashion“.

А цялостната организация на нашия красив „Френски прозорец“, е дело на екипът на невероятната Олга Лозанова.