Последните седмици приветстваме в изобилие слънчевите лъчи, по-дългите дни, а съвсем скоро и лятото, с всички хубави емоции, които така добре му прилягат.
За да направим слънчевите месеци още по-приятни, напомняме за няколко продукта, които ще гарантират здрава и блестяща кожа не само през летния сезон, но и дълго след него. Добре е обаче да знаем и да сме информирани какво представлява ултравиолетовото лъчение /UV/ и какво въздействие има върху кожата ни. Освен положителният ефект върху здравето ни чрез набявяне и усвояване по естествен път на витамин D, който е важен за здравето на костите и имунната система, прекомерното излагане на слънце може да доведе до увреждане на кожата, като изгаряне, стареене на кожата и дори рак на кожата. Това се дължи на факта, че Слънцето е най-големият източник на ултравиолетово лъчение в нашата околна среда и е важно да се предпазваме целогодишно кожата си от него.

Biologique Recherche се придържа към принципа, че е еднакво важно да се погрижим за кожата си преди, по време и след излагане на слънчева светлина. Превенцията е най-добрата грижа за кожата и гаранция, че със сигурност ще се наслаждаваме както на слънцето, така и на здравето ни.

ПРЕДИ ИЗЛАГАНЕ НА СЛЪНЦЕ:

Телата ни са разработили множество естествени защитни реакции в отговор на стреса, причинен от UV лъчите, като дебелина на роговия слой, пигментация на кожата и ензимна система за възстановяване на ДНК. Този процес обаче отнема четири седмици. Поради това е изключително важно да подготвим кожата си преди всяко излагане, за да запазим нейния слънчев капитал и толеранс към излагане на слънчева светлина. Слънцето е необходимо за живота, а умереното излагане насърчава синтеза на витамин D, който е необходим за свързване на калция с костите ни и стимулира отделянето на мелатонин, с неговите антидепресантни и повишаващи настроението ефекти. От друга страна, прекаленото излагане води до множество вредни ефекти, които са опасни за човешкото здраве, както с краткосрочни, така и с дългосрочни последици.
Можете да се доверите на Préparation U.V, който насърчава синтеза на меланин и стимулира производството на естествен тен, като се бори със свободните радикали, предотвратява появата на пигментни петна и забавя стареенето на кожата. Активните му съставки включват екстракт от витекс, който е извлечен от дърво от семейство вербена и съдържа фитоендорфини, стимулиращи меланоцитите. Когато се комбинира с усилвател на меланин, ацетил тирозин, той осигурява естествен тен дори без излагане на слънце. Кремовете съдържат и масло от тиквено семе и комплекс Олеоил Тирозин. Маслото от луфа има същия състав на мастни киселини като роговия слой, който помага да се възстанови кожната бариера и да се ограничи дехидратацията по време на слънце. В състава на крема е включено и масло от розмарин – малък дървесен ароматен храст, считан от древни времена за растение с полезни и лечебни свойства. Той е известен със своето действие срещу свободни радикални, защитавайки клетките от оксидативен стрес. Освен това има пречистващи свойства, заради което е подходящ за приготвяне на антистареещи и пречистващи продукти.

 

Към грижата, преди излагане на слънце, препоръчваме да добавите HELIOS3 – хранителна добавка на базата на растителни екстракти, лутеин, витамини и минерали и основен съюзник срещу слънцето. Базиран на 3-степенната програма за слънцезащита на Biologique Recherche, Helios3 поддържа епидермиса преди, по време и след излагане. Бори се с образуването на свободни радикали, предотвратява появата на пигментни петна и забавя стареенето на кожата, за които слънцето е отговорно. За дълготраен тен, подсилена, защитена и по-добре подготвена кожа. Съдържа смес от активни съставки с високи концентрации на естествени каротеноиди, витамини и минерали. Съдържа така важните Формулиран с витамини (А и Е), антиоксидантни минерали (селен, цинк, мед), естествени каротеноиди (бета-каротин, лутеин, доматен екстракт, титриран с ликопен) и масла, богати на есенциални мастни киселини (омега 3 и 6), той активира меланогенеза и помага за предпазване на кожата от UV-индуцирано увреждане на клетките. Чрез увеличаване на нивата на антиоксиданти в кожата, Helios3 допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес, който причинява стареене на кожата и появата на пигментни петна.

ПО ВРЕМЕ НА ИЗЛАГАНЕ НА СЛЪНЦЕ:

От изключителна важност е употребата на слънцезащитен крем за лице, а в нашето портфолио можете да се насладите на Protection U.V. SPF 25 Благодарение на синергията между 100% натурални минерални филтри и иновативни растителни активни съставки, продуктът помага за защита на епидермиса от вредното въздействие на UVA, UVB и инфрачервени лъчи. В допълнение, формулата е богата на противостареещи , успокояващи, анти-пигментни и овлажняващи активни съставки, които предодвратяват слънчевото стареене и дехидратация в кожата. Ако предпочитате още по-висока защита, Protection U.V. SPF 50 е точно за вас. Той ефективно предпазва кожата от слънцето благодарение на комбинация от 100% натурални филтри. Патентованата от BR технология Троен защитен комплекс© e насочена към всички видове слънчеви лъчи [UVA + UVB + видима светлина + инфрачервена] и осигурява пълна защита, като напълно разбира мита, че не можем да придобием красив загар с висока защита. Лицето ви е овлажнено, а дехидратацията, причинена от излагане на слънце, е ограничена. Тайните оръжия на тези кремове включват маслото от Каранджа, което се добива чрез пресоване на семена от Pongamia glabra – растение, което вирее главно в Индия. То е идеално за продукти против стареене, тъй като е богато на антиоксиданти. В грижата срещу тъмните петна се включва и Диатомът (Phaeodactylum tricornutum) – микроводорасло, богато на мастни киселини. Екстрактът стимулира активността на протеазома, която спомага за разграждането на увредените протеини (роля на „клетъчното почистване“ на окислените протеини)

 

Няма как да пропуснем и да не добавим към летните си чанти Protection U.V. Corps (SPF 25 / SPF 50) , който предпазва кожата от слънцето благодарение на комбинация от отново изцяло естествени филтри. Отново технологията Triple Shield Complex© е ще предпази кожата от вредните лъчения и ще осигури пълна защита, без да нарушава слънчевия капитал на кожата.

 

 

 

СЛЕД ИЗЛАГАНЕ НА СЛЪНЦЕ:

След излагане на слънце кожата остава уязвима и въпреки че не всеки път го издава, със сигурност нивата на вода и хидратация в нея са спаднали. В допълнение към вредното въздействие върху епидермиса, по време на UVA излагане свободните радикали могат да образуват и променят ДНК на дермалните клетки, увреждайки колагеновите и еластиновите влакна. Последващото гликиране също може да причини появата на бръчки и да задълбочи съществуващите такива. Тук на помощ идва Réparation U.V., който нежно успокоява кожата след излагане на слънце, предотвратява риска от реактивност, като същевременно възстановява оптималната хидратация. Тестове* за ефективност и ефикасност на продукта, показват незабавен успокояващ ефект и намалява усещането за загряване. Продуктът мигновено намалява чувството за щипене, сърбеж, затопляне и усещане за парене. Екстрактът от люляков цвят, произхождащ от планините на китайската провинция Съчуан и известен още като „храст на пеперуди“, оказва влияние върху всички вредни въздействия на светещата радиация. Той помага да се предотврати преждевременното стареене, причинено от UV лъчи, синя светлина и IR.

*Тест проведен върху 10 доброволци

 

 

Продуктите съдържат естествени филтри, водоустойчиви и дерматологично тествани, което ще ви гарантира дълготрайна защита и възможност да се насладите на слънцето по възможно най-добрия начин. Не забравяйте при активно излагане на слънце, да повтаряте слънцезащитата си на всеки 2 часа, за да си гарантирате красив тен, придобит по здравословен начин. Нашите специалисти и експерти са на ваше разположение в салоните за красота и спа центрове, партньори на Biologique Recherche в цялата страна и ако имате каквито и да е въпроси, можете да се обърнете към тях.

Имайте прекрасно лято!

*Тест проведен върху 10 доброволци