Светът на грижата за кожата е пълен с продукти и съставки, които обещават мигновена трансформация на кожата и резултати, които са нереалистични с процесите й. Сред многото възможности, Lotion P50 на Biologique Recherche и ретинолът се открояват. Но какво отличава Lotion P50 от известния ретинол? Нека първо ги разгледаме заедно и поотделно, за да придобиете представа първо за техните действия, а след това и за свойствата им.

Разнообразни формули, разбработени за специфични нужди:

Lotion P50 на Biologique Recherche е крайъгълен камък в методологията на марката, създаден в 4 варианта, за да отговори на широк спектър от кожни проблеми. Формулите на лосиони P50, P50V, P50W, PIGM 400 са адаптирани към индивидуалните нужди – от чувствителност и загуба на тонус, до проблеми с пигментацията и себорейни състояния. Именно това разнообразие позволява по-лична и персонализирана грижа, което често е предизвикателство при стандартните продукти с ретинол. Лосионите имат много по-нежна и контролирана ексфолиация и са прекраснен избор и за по-чувствителни, и реактивни кожи.

 

Ретинолът е витамин А, който е важно да отбележим, че има различни формули, концентрации. Можете да го откриете под: ретинол, ретинал, третиноин, тазаротен и още. Слънчевата светлина влияе изключително много на ретиноидите, а употребата е препоръчително да бъде контролирана.

Линията лосиони P50, особено P50W, осигуряват по-деликатно ексфолиране, което ги прави предпочитан избор за всички състояния и чувствителни кожи. За разлика от някои формули на ретинола, които могат да причинят значително дразнене, зачервяване или реакция, лосионите P50 предлагат по-нежен път към постигане на обновяване и освежаване. Ексфолирането на кожата е съвсем естествен процес, който се забавя с възрастта, а P50 е продукт, който по деликатен начин го ускорява и същевременно подсилва здравината на епидермиса, естествените защитни функции и хидратира. Лосионите P50 нежно обновяват кожата за 50 дни, като „P“ e пилинг, а „50“ – 50 дни. Това е съвсем реалистичен срок и време, без да нарушаваме кожната структура и бариера.

Отвъд Ексфолиацията: Общи Ползи за Кожата

Лосионите P50 не са само за ексфолиация. Те са отлични в балансирането на pH на кожата, почистването и обновяването на епидермиса. Чрез множеството си свойства и персонализирано действие към различните специфики на всяка кожа, отново добавяме плюс към ползите на лосиони P50. И докато ретинола, въздейства и предимно работи върхи признаците на стареене, то Biologique Recherche се вписва много по-комплексно и фино в ежедневната ни рутина.

Силата на комбинираните и активни съставки:

Формулите на лосионите са плод на десетилетия проучвания и опит. Te съдържат растителни екстракти, витамин B3 и богат микс от трите вида киселини – AHA комплекс – ябълчена киселина, лимонена киселина, млечна киселина, BHA (салицилова киселина)  и PHA (глюконолактон). Към тях е добавена и фитинова киселина, която не спада към нито една от трите основи групи, както и ябълков оцет, който е богат на AHA киселини. Съставната комбинация не само подобрява текстурата и тена на кожата, но също така подобрява нейното качество.

Адаптация на кожата:

Адаптирайте постепенно кожата си към лосионите P50. По този начин ще намалявате вероятността за реакция или силна чувствителност – често срещан проблем при продължителната употреба на ретинол. През първите до 10 дни, нанасяйте лосионът върху навлажнен тампон по цялото лице, шия и деколте, без търкане. След като кожата свикне с продукта, след първата седмица, използвайте сух тампон, с плътно тампониране, без повтаряне и без търкане. От три до пет капки са напълно достатъчни. Lotion P50 индикира зоните по кожата с дисбаланс. Там, където има такъв, може да усетите леко щипене. Важно е да избягвате скулите и зоните със зачервяване. Не се препоръчва да използвате лосионите P50 в комбинация с други продукти на AHA или витамин А (ретинол или ретиноиди).

 

 

В заключение, докато ретинолът остава златен стандарт в грижата за по-зрели състояния на кожата, лосионите P50 на Biologique Recherche предлагат много по-широко спектърен подход, съобразен с различните кожни проблеми, специфики и състояния.

Можете да запазите своя час в който и да е от нашите центрове и да изговорите със специалист нуждите на Вашата кожа. Напомняме ви, че диагностиката е част от нашата методология, а персонализираната грижа наш път и мисия в грижата за кожата.