Състояние на кожата

КРЕАТИВНАТА ВИЗИЯ ЗА КОЖАТА НА ДОКТОР ФИЛИП АЛЛУШ

 

Схематично, нашата кожа може да бъде сравнена с къща. Ако покривът е направен лошо и не може да гарантира защита на къщата срещу външните агресивни въздействия, всички, които са вътре, са обект на стрес и са уязвими. Ние знаем, че усъвършенствайки повърхността, ние помагаме на кожата да се възстанови по-хармонично, създаваме платформа за младост и здравословен блясък. Този метод на наблюдение на това, как епидермисът взаимодейства с най-дълбоките слоеве на кожата, се нарича „интерфейсна козметология“. Той помага да се разбере как активните съставки в козметичните продукти въздействат върху кожата още при първия контакт с епидермиса, без необходимост да се прониква през повърхностния слой.

Нашето Състояние на кожата се променя няколко пъти само за един ден, както и в течение на целия ни живот. Всеки човек има различно „Състояние на кожата“, което еволюира в рамките на един ден. Изкуственото разделяне на кожата на суха, нормална и мазна е неточно от физиологична гледна точка и дава опростена оценка на епидермалния дисбаланс. Върху един и същ епидермис могат да се наблюдават едновременно както балансирани участъци от кожата, така и обезводнени или такива със засилено производство на себум. Една некоректна козметична процедура може да провокира ново нарушение на баланса на кожата и да събуди стари проблеми. Например, твърде агресивен продукт за така наречената „мазна” кожа, може да причини проблеми с епидермалната хидратация, докато един комедогенен или прекалено богат продукт, използван върху формално хипер-себорейна, но в момента балансирана кожа, може да предизвика повторно възникване на по-ранното състояние.

И накрая, върху кожата въздействат непосредствено множество външни фактори, като климат, температура на въздуха, климатици, тютюнев дим, замърсена околна среда, а така и вътрешни като стрес, хормонални изменения, хигиена, възраст. Методът Biologique Recherche въздейства върху епидермиса, като отчита степента на въздействие на всички тези фактори и тяхното влияние. Ето защо, ние постоянно говорим за Моментно Състояние на кожата®. Именно то определя избора на продукти по време на процедура. Специалистите на Biologique Recherche притежават висока квалификация, за да могат да анализират всички тези фактори и да подберат персонализирана процедура, отчитайки особеното Състояние на кожата® на клиента.