Поддържането на здрава кожа с напредването на възрастта може да бъде толкова лесно, колкото и да си спомниш следната поговорка:

„Приемай нещата, които не можеш да промениш, имай смелостта да променяш нещата, които можеш и бъди достатъчно разумен, за да правиш разлика между тях.”

Има обаче и трудна част: въпреки, че множество кремове против стареене обещават да стегнат повехналата кожа само за няколко минути, а  някои слънцезащитни продукти претендират, че осигуряват целодневна защита, това не винаги е така. Д-р Филип Алуш, създател на култовите формули на френската козметична линия Biologique Recherche (Биоложик Решерш)  твърди, че има начин за спиране на преждевременното стареене, съпътстващото го образуване на бръчки и загуба на колаген.

Biologique Recherche се ползва от знанията на опитния лекар д-р Филип Алуш в сферата на медицината. Неговите родители – Иван (биохимик) и Жозет Алуш (физиотерапевт), основават фирмата още през седемдесетте години на миналия век, за да създадат наистина ефективни клинични продукти, които въздействат върху самия епидермис. „Кожата е сетивен орган”, казва д-р Алуш. „Тя е единственият жив и самовъзстановяващ се човешки орган.” Съчетавайки знанията и опита си в сферата на медицината, д-р Алуш създава революция в  процедурите за грижа за кожата с Biologic Recherche. Като резултат, те правят кожата по-чиста, по-стегната и по-мека. Действащият към фирмата Институт за красота, Ambassade de la Beaute (Посолство на красотата), където може да се намери целия репертоар от процедури на Biologique Recherche, се намира на Парижкия булевард Шанз-Елизе, а знаменитите им процедури за лице се предлагат в най-престижните СПА, салони и клиники по света, като Peninsula Spa, Мандарин Ориентал, Four Seasons, както и в най – добрите салони и СПА центрове в България.

Методът на д-р Алуш включва дълбоко стимулиране на кожата, както и дренаж, за моделиране на овала на лицето и тялото. Комбинирането на всички тези целеви действия извайва структурата на лицето. „Очертанията на черепа са фиксирани, не можем с нищо да ги променим”, казва той. „Въпреки това можем да преструктурираме лицето, кожата и мускулите, с масаж и с подходящ продукт.”

Всяка процедура е строго персонална и се уточнява при всяко посещение, тъй като „кожата днес не е в това състояние, в което ще бъде утре”, казва д-р Алуш, който се придържа към научнообоснованите принципи за поддържане на кожата, установени от родителите му. Козметичната терапия започва с оценка на кожата: хидратация, еластичност на кожата, пигментация и съдържание на себум. Кожата се почиства и ексфолира до минимизиране на порите, а след това лифтинг процесът започва със специални серуми и маски, които включват висока концентрация на морски, растителни и биотехнологични екстракти.

Специалистите, които предлагат професионални терапии на Biologique Recherche работят по стриктни протоколи, но те са истински творци, защото използват почистващи млека, лосиони, маски, серуми и кремове на Biologique Recherche, единствено и само според състоянието на кожата на клиента.

Biologique Recherche не използва пара, защото тя води до освобождаване на HSP – протеини на топлинния шок. Накратко казано, топлината се възприема като реална заплаха за кожата и по този начин се нарушава деликатния й баланс. Д-р Алуш препоръчва използването на студена вода при домашни процедури, а когато получите предложение за топла хавлиена кърпа по време на полет „никога, никога не я слагайте върху лицето си”.

Масажът е ключов компонент по време на процедура. „Към лицето трябва да се подхожда като към триизмерен обект, както правят архитектите”, – казва той.

Когато се нуждаем от допълнителна помощ включваме Remodeling Face®  –  Апарат за премоделиране на лицето. Уредът е спечелил вниманието на цяло тефтерче от знаменитости със забележителния си тониращ и извайващ ефект. А как реално действа магията на този  апарат? Remodeling Face® комбинира силата на електрическия ток с мощността на продуктите на Biologique Recherche  – комбинация, която съживява кожата чрез стимулиране на епидермалните клетки. Усъвършенствано биоелектронно третиране, за персонализирана грижа за кожата, с една единствена цел – повишаване ефикасността на продуктите на Biologique Recherche, нанасяни по време на терапия. Този апарат предлага уникална комбинация от 4 електротерапевтични тока – галваничен ток; нисък и средночестотен ток; не-термичен високочестотен импулсен ток; електропорация (опция). Тези четири тока могат да бъдат използвани отделно или в комбинация, предлагащи широк спектър от персонализирани терапии за всяко “Състояние на кожата”.

 

Галваничният ток представлява еднопосочен постоянен ток, който подобрява абсорбцията на активните съставки, като  действа за почистване и пречистване на епридермиса, чрез стимулиране на осапунването на мастните киселини, съдържащи се в себума. Също така действа йонизиращо, като подпомага бионаличността на йонизиращи агенти и има вазомоторен ефект – променя диаметъра на малките кръвоносни съдове и по този начин стимулира микроциркулацията. Всички тези действия на галваничния ток водят до по – добра оксигенация на кожата, като и придават тонус и блясък; кожата изглежда по – гладка, а фините линии и бръчици са намалени.

Средно честотния ток представлява поляризиран еднопосочен ток, генериран от генератор на променлив ток. Поради бързото му повторение и пулсации, той не предизвиква нагряване или изгаряне. Той действа стимулиращо за мускулния тонус на лицето и работи хармонично върху мускулите, като ползите от това допълнително стимулиране са кумулативни при всяка следваща процедура – истинска фитнес сесия за лице!

Високо честотния ток е не-термичен, пулсиращ, високочестотен ток, с радио вълна в обхвата 3MHz до 30MHz, която динамизира и балансира епидермалните функции, като повишава епидермалната регенереация. Този ток се използва при „по-дълбоката“ и енергизираща фаза на лечението, като допълва действията на галваничните и средночестотните токове за постигане на оптимално регенериране. Резултатите след терапия с Remodeling Face®  са дълготрайни и кумулативни. Когато се комбинира със здравословен начин на живот и с прилагане на подходящи продукти у дома, резултатите продължават много по-дълго.

Цялата кожа се нуждае от поддържане и д-р Алуш препоръчва най-малко по една процедура месечно, но най-добри резултати се постигат чрез третиране на лицето през триседмичен период – това е продължителността на цикъла за обновяване на епидермиса. Домашният режим също се препоръчва, като се използва най-важния продукт – Лосион Р50. Всички процедури на Биоложик Решерш, независимо дали се прилагат вкъщи или в козметичен салон включват работа с Р50; лосионът леко ексфолира кожата, регулира себумната секреция, овлажнява и спомага за поддържането на киселинния баланс на епидермиса.

Продуктите на Biologique Recherche не се продават онлайн, в безмитните магазини или в магазинната мрежа. „Как е възможно да сте професионална марка и да ви има навсякъде? – пита риторично Д-р Алуш. „Един френски вестник ни нарече “Hermes” на козметичните продукти” и д-р Алуш несъмнено се гордее с това сравнение. Дори само една процедура с Biologique Recherche е достатъчна, за да получите видим ефект – чувството е различно – и то ще ви накара да желаете още.